Jump to content

O alianță între Jaguar Land Rover și Hyundai-Kia


Mert Carani
 Share

Recommended Posts

hyundai-landrover.jpg

Cu opt branduri deja existente în familie, Grupul Volkswagen are la dispoziție căt mai multe modele. De fapt, aș merge mai departe și susțin  că are prea multe. Gigantul german ar trebuii să renunțe la unele mărci. De ce? Deoarece adesea – nu întotdeauna concurează direct unul cu celălalt.

Acest lucru este ilustrat perfect în segmentul mediu, unde Audi A3 se  îndreaptă la fel ca VW Golf sau cu frumosul SEAT Leon și cu mașina de familie Skoda Octavia. Cineva care a condus toate cele pentru modele de-a lungul mai multor kilometri, pot declară ca sunt una și aceiași mașina. Orice persoană normală ar putea să o conducă pe oricare dintre ele, numai la un alt preț, politica VW.

Aceiași poveste o întălnim și la clasa mică cu A1, Polo, Ibiza și Fabia. Care-i rostul? Sunt același mașini cu diferite corpuri și insigne. Economiile de scară pe linii de producție sunt depășite de fiecare marcă avănd  propriile sale costuri de producție și rețea de dealeri. De aceea, nici una dintre mașinile de mai sus (nici măcar Skoda) nu este ieftină.

Pe 15 ianuarie Volkswagen AG și Ford Motor Company lansează o alianță globală .  Și pentru a sublinia faptul că se referă la o alianță formală, nu doar la o cusătură ocazională, s-a menționat în mod deliberat acest cuvănt simbolic alianță de numai trei ori în primele trei propoziții. Acest alianță nu este in acest moment nici cel puțin o alianță ca Renault – Nissan. În schimb VolksFord insistă că va furniza inițial numai pick-up-uri și camionete din 2022. Cei 2 constructori vor explora și potențialul de colaborare pe vehicule electrice.

Acest lucru lasă ușă deschisă pentru Ford putănd concura cu viitorul Ford Focus Electric cu ceilanți concurenți direcți precum A3, Golf, Leon și Octavia electric.

Cu toate acestea nu se poate și o altă alianță auto decat cele actuale PSA(Peugeot-Citroen-Opel-Vauxhall) , Renault-Nissan-Mitsubishi, FCA(Fiat-Chrysler) sau imensul grup VW.

Eu sunt de părere că o alianță între Jaguar Land Rover și Hyundai-Kia ar putea fi una excelentă. Hyundai și Kia nu mai sunt niște mărci atăt de slabe precum erau acum 10 ani. Au adus un design nou și o fiabilitatea extraordinară. Oare se va putea o astfel de alianță ? Mi-ar stărni clar interesul

 

Citește despre O alianță între Jaguar Land Rover și Hyundai-Kia

Edited by Mert Carani
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...