Jump to content

Asa calatoresti rapid si ieftin, cu avionul. Uite cum si cand trebuie sa iti iei biletele, pentru a nu fi pacalit


Iulian
 Share

Recommended Posts

Low-cost, da sau ba? Iata o intrebare de o mie de puncte. Alegem un transportator low-cost? Pretul e mai mic, dar, atentie!, in pret este inclus, de cele mai multe ori, doar un bagaj de mana.Pretul total al unui bilet este format din mai multe costuri. Verificati-le pe toate cu atentie si cautati toate taxele sau eventualele costuri ascunse.

Sunt companii aeriene care va taxeaza daca vreti sa stati langa partenerul sau partenera domneavoastra in avion. Faceti check-in-ul la aeroport si nu on-line? Alta taxa. Adunati toti acesti bani si verificati orice sursa.Spre exemplu, la vara, gratie unei promotii, un drum pana la Cluj poate fi mai ieftin cu avionul decat cu trenul.

Rezervarea trebuie facuta intotdeauna din timp. Problema e alta. Ce inseamna din timp?  Cu 53 de zile inainte, ne raspunde un studiu facut  de cei de la Momondo pe baza a 12 miliade de tarife. Aceeasi statistica ne arata ca cel mai ieftin este sa zbori in zilele de marti sau seara, dupa ora 6.

Cumperi biletul direct de pe site-ul unui operator aerian? Verifica si la o agentie partenera. S-ar putea sa dai de o promotie, cu o reducere de cateva procente. Compara, verifica si iar compara. Asa suna regula de 3 simpla, vitala cand vine vorba de economii.

media_145564496068489700.jpg

Daca verifici preturile pe un site care aduna oferta mai multor companii aeriene, nu te baza pe prima cautare. Incearca pe mai multe site-uri, pentru ca oferta este diferita. Incearca sa folosesti calculatoare diferite. De ce? Gurile rele spun ca unii operatori recunosc IP-ul calculatorului, vad destinatia cautata si iti modifica ulterior pretul.

Destinatia este importanta, desigur, dar pentru o economie, la fel de mult conteaza si cum ajungi acolo. Spre exemplu, zborurile cu escala sunt mai ieftine decat cele directe, desi, e drept, pierzi mai mult timp. Cu charterul, de asemenea, dai mai putini bani decat pe o cursa de linie.

Apropo de bagaje. Prima regula importanta: nu pune hainele in geanta, poarta-le atunci cand e posibil. De asemenea, poti depozita o parte din bagajul de mana si in plasele pe care le primesti la duty-free.

Gasim o multime de sfaturi pe internet legat de impachetarea hainelor, asa ca le testam si noi. Pantofii se depoziteaza cel mai bine sub aceasta forma. Spatiul ramas intre este destinat obiectelor cu forme neregulate: cosmetice, umbrele sau incarcatoare.

- Sursa: kanald.ro

avion.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...