Jump to content

Fiat Bravo


Irinel94
 Share

Recommended Posts

Buna seara!

Detin un Fiat Bravo an 2007 motor 1.9 multijet si doresc sa stiu care pot fii cauzele de se tureaza in mers respectiv. In momentu cand sunt in treapta 4 sau 5 daca las sa traga masina din relanti si apoi calc pedala de acceleratie la podea urca pana in 2500 de ture treptat apoi ajunge pana la 4000 rapid si coboare inapoi, in tot acest timp se simte un trepidat dar usor.  Astazi de exemplu in treapta a 3 a lasat la relati si apoi apasata pedala la maxim a urcat treptat pana in 3000-3500 dupa nu am mai fortat. Kitu de ambreiaju a fost schimbat anu trecut tot in acel moment si volanta dar cu una reconditionata din cate a zis mecanicu ne fiind la fata locului. Acum deorece vreau sa schimb cateva la ea, suspensie capete de bara etc, la tot acel mecanic i-am explicat simptomele care le are in momentu de fata cu turatiile la care raspunsul lui dupa ce sa uitat la ea a zis ca este turbina si nu o mai duce mult. In momentu de fata nu stiu ce sa cred ca este intradevar turbina sau ca acea volanta reconditionata este defapt tot volanta veche, se poate vedea la o diagnoza care sunt cauzele de se tureaza sau poate fii alte cauze, filtru combistibil, injectoare, pompa de combustibil etc ?🙄Nu stiu ce sa cred. 

Link to comment
Share on other sites

Dupa cum explici simptomele ar trebui sa fie ambreiajul uzat.
Nu are nici o treaba turbina . Cand se duc simeringurile sau bucsile de la axul turbinei atunci se ambaleaza singur motorul si nu il mai opresti decat cu masina in viteza si piciorul pe frana.
Parerea mea este sa cauti alt mecanic , iar ala de te-a sfatuit pana acum sa iti dea banii inapoi pe o reparatie prost executata.

 

Link to comment
Share on other sites

Sa inteleg ca nici kitu de ambreiaj nu la pus nou, deorece in momentu cand am schimbat ambreiaju  nu mai intra in viteza mai deloc, trebuia sa impingi de maneta de parca tinea ceva simteai efectiv la mana ca opune rezistenta. Acuma de intrat intra usor doar ca la pornire este o mica vibrare sa fie de la volanta?   Desi in prealabil cand am luat masina mi-a dat un kit uzat ca fiind cel vechi si volanta a dato in locul celei reconditionate. Voi incerca sa ajung la alt mecanic ca sa schimb acele piese sa fiu sigur ca totul va fi ok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...