Jump to content

Dacia a vândut peste 550 000 de vehicule în 2015


Tipu Ryan Florin
 Share

Recommended Posts

•    România: Dacia crește puternic în volume de vânzări și își consolidează poziția de lider cu o cotă de piață de aproape 33%.

•    Internațional: Cu peste o jumătate de milion de unități comercializate pe piețele externe, Dacia își confirmă statutul de marcă ambasador a României.

Dacia a înregistrat în 2015 un nou record comercial, volumul vânzărilor atingând 550 920 de unități, cu 7,7% mai mult față de nivelul atins în 2014.

Această creștere a fost generată de performanța excelentă a întregii game Dacia, trei dintre modelele mărcii (Sandero, Duster și Logan) înregistrând vânzări de peste 100 000 de unități.

Creștere susținută pe piața din România

În 2015, Dacia a reușit cea mai impetuoasă creștere a vânzărilor din ultimii patru ani.

Cu 36 946 de vehicule comercializate (+ 24,5% față de nivelul înregistrat în 2014), Dacia își consolidează poziția de lider pe piața din România, cu aproape o treime din vânzările de vehicule noi*.

Profitând de gama sa completă, care acoperă cele mai importante segmente ale pieței auto din România, Dacia a găsit mijloacele pentru a seduce toate categoriile de clienți.

Programul de reînnoire a parcului auto național – Remat – şi-a dovedit şi în 2015 utilitatea. Livrările Dacia prin intermediul acestui program, destinat în principal clienților persoane fizice, se ridică la peste 11 500 de vehicule.

Dacia a știut, totodată, să se adapteze la nevoile companiilor care dețin flote, datorită bunei poziționări a produselor sale şi a atractivității modelelor din gamă.

Noi versiuni, serii limitate, echipamente noi, toate aceste evoluții au făcut ca fiecare model Dacia să se situeze în 2015 în poziția de lider în segmentul său.

Cu peste 16 100 de unități vândute, ceea ce înseamnă aproximativ 43% din vânzările totale, Logan berlină rămâne soclul mărcii Dacia în România. În 2015, oferta Logan s-a îmbogățit cu o nouă versiune, vârf de gamă, intitulată Prestige.

*) estimare

Succesul berlinei Logan este completat de cel al variantei MCV care, cu 3 111 unități comercializate, s-a impus drept cel mai vândut model break din România.    continuarea pe turatii.ro

dacia.jpg

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...