Jump to content
  • Bine ati venit pe FORUM-AUTO.INFO

    Pentru a vizualiza in intregime continutul din topicurile existente si pentru a participa la discutiile din cadrul forumului, trebuie sa te înregistrezi, acesta fiind un proces extrem de simplu si care necesită doar cateva informații minime. Asta o poti face chiar AICI

  • Publicitate

Sign in to follow this  
Iulian

NOUL CITROEN C5 2016

Recommended Posts

citroen-c5-2016-2-830x581.jpg

 

Alianta dintre GM si PSA au facut ca lansarea noului model de clasa medie, Citroen C5, sa intarzie pana in 2016. Noul Citroen C5 era programat de lansare undeva la sfarsitul lui 2014, insa din noile informatii aflam ca acest model va fi lansat undeva spre sfarsitul acestui an sau chiar inceputul lui 2016. Modelul va fi construit pe platforma modelului Peugeot 508 si Opel Insignia. Astfel, rivalul direct pentru C5 devine Renault Laguna 4, Ford Mondeo si de ce nu VW Passat.

Design-ul lui Citroen C5 va fi diferit de Peugeot 508 si Opel Insignia. De asemenea, se va bucura de tehnologia full LED si lungimea lui va fi de 4.78m astfel incat ampatamentul sa devina simtitor mai mare fata de actualul model.

In ce priveste motorizarile, Citroen C5 va primi doua motoare pe benzina, unul in trei cilindri de 1.2 e-THP de 110CP si 130CP si altul de 1.6 THP in patru cilindri cu o putere de 156 CP. Oferta diesel va fi completata de un HDi de 1.5 cu 115 CP si un 2.0 BlueHDi de 150 CP. Se vorbeste si de un motor mai puternic, de 2.2l ce va putea dezvolta 204 CP si 240 CP. Din punctul meu de vedere, este o greseala ca se va renunta la tehnologia PSA HYbrid4 (motor conventional puntea fata, motor electric puntea spate) – din motive financiare, si va trece la un nou sistem denumit “Eco Hybrid”.

 

sursa: eblogauto.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Publicitate

×