Jump to content
  • Bine ati venit pe FORUM-AUTO.INFO

    Pentru a vizualiza in intregime continutul din topicurile existente si pentru a participa la discutiile din cadrul forumului, trebuie sa te înregistrezi, acesta fiind un proces extrem de simplu si care necesită doar cateva informații minime. Asta o poti face chiar AICI

  • Publicitate

Sign in to follow this  
Iulian

Cancerul tăcut, ucigaş în serie. Primele simptome de care trebuie să te fereşti, pe vârste .

Recommended Posts

Cancerul tăcut, ucigaş în serie. Primele simptome de care trebuie să te fereşti, pe vârste

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că, în 2030, 13,2 milioane de oameni vor muri anual de cancer. Este o estimare sumbră, dar care poate fi combătută prin acțiunea fiecăruia dintre noi. Informarea este cheia prevenției și detectării precoce a cancerului. Deși se spune că această boală nu are vârstă, gen, rasă sau stare socială, statisticile ne arată că anumite forme de cancer sunt mai des întâlnite la anumite categorii de vârstă.

20 de ani - Cancer de col uterin

În ultimii ani, incidența acestui tip de cancer a crescut foarte mult la femeile cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Aproape toate cazurile de cancer de col uterin apar la femeile care au fost anterior infectate cu virusul papiloma uman (HPV). Cancerul de col uterin evoluează lent, dar sigur dacă nu e descoperit la timp. În primele stadii, celulele colului uterin se modifică. Aceste modificări pot fi lesne detectate prin testul Babeș-Papanicolau. Însă HPV nu este singurul factor de risc, fumatul, modificările hormonale, infecția cu chlamydia și chiar folosirea îndelungată a pilulelor contraceptive sunt pe lista factorilor favorizanți. 

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Publicitate

×