Jump to content

Problema Renault Megane 3 2011


GabrielTr12
 Share

Recommended Posts

Masina renault megane 3 an 2011 , hatchback, diesel 110cp, distributie kit, placute si discuri spate, schimb de ulei facute acum 3000km

Buna seara/ziua intreb daca ma poate ajuta cineva cu vreun raspuns inainte de a ajunge la un service ca sa pot inchide ochii noaptea liniștit.

Pentru inceput o sa fac o paranteza si anume faptul ca detin masina de aprox 5 luni, este o masina diesel si dupa aprox 4 luni am reusit sa infund filtrul de particule aproape neisind cu ea din oras, dupa o regenerare manuala totul a fost bine pana acum, adica 1 luna si putin mai tarziu cand eram in drum spre benzinarie sa fac plinul la masina mi s a aprins rezerva si la 1 min mai tarziu check injection, check esp si stop engine hazard (stop engine hazard si check injection s au aprins si cand am avut filtrul de particule infundat).In momentul când s au aprins martorii masina a inceput sa se auda foarte urat, tremura din toate încheieturile de zici ca statea sa mi cada si usile :)) iar atunci m am panicat, de obicei alimentez dosr de la Rompetrol cu motorina 55 dar acum am oprit la prima benzinărie pe care am vazut o adica un Mol si tot cu motorina premium am alimentat, ma rog. Dupa ce fac plinul, dau contact, plec si martorii tot acolo erau, masina tot urat facea si parca nu accelera, ma rugam de ea sa plece de pe loc, efectiv gâtuia parca. La 5 minute distanta opresc motorul stau 1 min oprit, pornesc iar si totul s a rezolvat, nu tu martori nu tu sunete nu trepidat nu pierderi de viteza, ajunga acasa si zic ca s a rezolvat crezand ca era de la lipsa motorinei. Ziua urmatoare ma urc in masina pun contact si direct check esp, check injection stop engine hazard se aprind....zic poate s a infundat filtrul iar asa ca ies pe autostrada pana la Lehliu si inapoi (sunt din București). Ce sa i dau sa faca regenerare ca maxim am prins 150km si astia la vale in treapta 5 de viteza a 6 nici nu puteam sa i dau de zici ca era desenata cu pixu pe schimbator si care in mod normal fugea masina de zici ca are turbo :)). Am mers cu 140km la ora mai mult aprox 2900 turații dar nimic...problema e la fel, treapta 1 masina nu are putere se plece de pe loc si cand pleaca tremura si face un zgomot urat de la motor de undeva, treapta 2 e aproape insesizabil parca, treapta 3 iar n are putere si face urat iar la a 4 si a 5 ma rog sa prind panta ca sa prind viteza ca altfel n am nicio șansă. Si stand si uitandu ma la turometru atent parca sa zic ca se si balbaie acul in timp ce merg parca pierde din turatii iar daca o las pe liber in mers parca se aude si un fluierat subtil de undeva.

Mi a mancat zilele masina asta deja deci daca aveti vreo idee ce ar putea avea va rog sa mi răspundeți....

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Forum Auto said:

 Buna Gabriel, 

eu cred ca aceasta masina ii o masina cu probleme, cati km are si din ce an ii ?

Are 150mii km si 2011 anul, am ajuns la service ieri cu ea si mi s a spus in urma unei diagnoze ca injectorul nr 1 a cedat dar ca nu e vorba de ceva mecanic ci electric. Un raspuns ambiguu as zice si pe langa asta mi s a spus ca se incearca sa repare acel injector si daca nu funcționează trebuie unul nou. Dar daca este sa se repare oare cat o sa ma tina pana la următoarea problema ? Ca nu consider ca fac o treaba daca il tot repar la fiecare 10mii km...

Link to comment
Share on other sites

Dar aveti idee de la ce poate apărea defectiunea la injectoare ? Motorina proasta ? Condus subturat sau pres turat... E prima mea masina si chiar nu am habar de prea multa parte de mecanica. Alimentez doar de la Rompetrol cu motorina 55 premium si am lasat o mai mereu pana in 100km range si apoi am realimentat făcând plinul. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...