Jump to content

Check engine și nu mai trage


Recommended Posts

Salut. Am un opel astra g 1.7 dti și după un drum lung, la mers constant, deodată îmi apare check engine și mi se taie pedala de accelerație iar motorul nu mai trage deloc după 2000 rpm... și uneori îmi fluctuează turația la relanti. Care ar putea fi cauza?
Țin sa menționez că am schimbat absolut toate filtrele, ulei, distribuție, nu am mers subturat, am alimentat numai din surse sigure...

Link to comment
Share on other sites

Salut robertdanii,

In primul rand, nu trebuie sa va faceti prea multe griji atunci cand vedeti ca in tabloul de bord se aprinde acest martor, pentru ca nu este nici pe departe atat de periculos precum pare, sau precum credeti dumneavoastra ca ar fi.

In momentul in care acest martor se aprinde si il vedeti in tabloul de bord al masinii, inseamna ca fie motorul masinii, fie partea electrica are o mica problema, insa lucrurile nu sunt grave. Exista producatori auto de pe piata care folosesc un martor de verificare a motorului si in cazul problemelor minore.

Ca sa fim mai clari si ca sa intelegeti mai bine, se poate ca acest martor al motorului sa apara in tabloul de bord al masinii datorita faptului ca trebuie sa mergeti in curand cu masina in service pentru a schimba bujiile, sau pentru a face schimbul de ulei. Asadar, nu trebuie sa intrati in panica atunci cand vi se aprinde in tabloul de bord al masinii acest senzor.

Motive pentru care se aprinde acest martor in bord mai pot fi si urmatoarele: mici probleme ale motorului precum un capac al rezervorului de combustibil care trebuie inlocuit, mici probleme in ceea ce priveste emisiile de gaze de esapament.

Se poate de asemenea ca acest martor sa se aprinda si sa fie vizibil in tabloul de bord al masinii atunci cand unul dintre lichidele masinii are nevoie de completare, indiferent ca discutam despre ulei, lichid de frana, lichid de racire sau lichid de transmisie.

martor-verifica-motor1-600x400.jpg.ef31441c316297a2f30476ebb6813601.jpg

sursa

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...