Jump to content

Lansare noul Kia Sportage 2016


Sergiu Daniel
 Share

Recommended Posts

Aflat acum la cea de-a patra sa generaţie, noul SUV compact Kia Sportage este construit în cea mai mare parte pe succesul modelului anterior, oferind clienţilor un pachet inovativ şi sofisticat pe o piaţă din ce în ce mai competitivă.

Noul aspect interior oferă materiale de calitate superioară, este mai practic şi beneficiază de tehnologii menite să îmbunătăţească confortul, conectivitatea şi siguranţa.

O serie de motoare şi transmisii atât noi, cât şi îmbunătăţite vor conduce la îmbunătăţirea eficienţei şi performanţelor, în timp ce ţinuta de drum, manevrabilitatea şi rafinamentul condusului sunt de asemenea, îmbunătăţite.

Pentru prima data, clienţii noului Sportage pot beneficia de specificaţiile noului pachet GT Line. Desenat şi dezvoltat pentru cei care caută o experienţă de condus mai sportivă, pachetul GT Line oferă versatilitatea unui model standard, adăugând un plus vizual şi dinamic pentru clienţii care caută aceste aspecte.

Kia Sportage este produs la fabrica Kia din Žilina, Slovacia şi rămâne cel mai bine vândut model al brandului în Europa, cu mai mult de 97,000 de unităţi vândute în 2014, ceea ce reprezintă 27,5% din totalul unităţilor vândute de Kia.

Design nou, îndrăzneţ, pentru Kia Sportage 2016

Cea de-a patra generaţie a modelului Kia Sportage are un design nou, îndrăzneţ, designerii reuşind să ofere un sentiment de sportivitate şi energie pe care-l poţi simţi indiferent de unghiul din care priveşti autoturismul.

Procesul de design al noului Sportage a fost condus de centrul European de design al Kia din Frankfurt, Germania cu sprijinul centrelor de design ale brandului din Namyang, Korea şi Irvine, California.

Design modern şi mai mult rafinament pentru un interior nou de înaltă calitate

Kia Sportage se mândreşte cu un interior complet nou, reprezentând una dintre cele mai semnificative îmbunătăţiri faţă de generaţia precedentă.

Atenţia echipei de design a fost să creeze un spaţiu interior care să ofere un panou de bord mai larg, orientat spre şofer, dar în acelaşi timp cu un design simplu şi modern. Interiorul reprezintă o îmbinare între elemente metalice cu materiale moi la atingere şi defineşte un design cu linii orizontale, redând un nivel înalt de precizie.

Interiorul noului Sportage are materiale la un standard de calitate foarte înaltă, cu o proporţie mult mai mare a materialelor moi la atingere şi folosirea elementelor din ţesătură, piele şi cusături ce crează un ambient luxos.

Rezultatul se traduce într-un interior în care predomină rafinamentul, atenţia sporită asupra izolării fonice, măsuri menite să reducă semnificativ pătrunderea zgomotului exterior.

Confort crescut pentru pasageri cu spaţiu mai mult şi zgomot mai puţin

Cea de-a patra generaţie a acestui model a fost gândit să fie cel mai practic Sportage dezvoltat până acum, acest lucru datorându-se creşterii dimensiunilor exterioare şi interioare realizate de echipa de dezvoltare printr-un spaţiu mărit şi un confort îmbunătăţit pentru pasageri.

Cea mai importantă schimbare o constituie creşterea cu 30 mm a ampatamentului până la 2,670 mm, ce ajută la crearea unui spaţiu interior mai mare.

Întregul autoturism este cu 40 mm mai lung (4,480 mm), cu partea frontală extinsă până la 910 mm (+20 mm) şi partea posterioară cu o reducere uşoară până la 900 mm (-10 mm). Acest ultim model are aceeaşi înălţime (1,635 mm) şi aceeaşi lăţime (1,855 mm) ca şi modelul precedent.

Spaţiul pentru pasageri este mărit, cu o creştere a spaţiului pentru cap până la 997 mm (+5 mm) şi 993 mm (+16 mm) pentru pasagerii din faţă şi spate, cu un spaţiu maxim pentru picioare extins până la 1,129 mm (+ 19 mm) şi 970 mm (+ 7 mm).

Cel mai sigur Sportage produs până în prezent, cu o structură puternică şi noi tehnologii de siguranţă

Ca întotdeauna, siguranţa a reprezentat o prioritate de top pentru Kia, iar noul Kia Sportage este construit ţinând cont de reputaţia brandului în a oferi cele mai înalte standarde privind siguranţa la impact pentru ocupanţi şi pietoni.

Cea de-a patra generaţie a celui mai bine vândut model Kia a fost proiectat pentru a face faţă celor mai dure şi mai exigente teste de siguranţă, graţie unei structuri şi mai puternice, o serie de echipamente de siguranţă pasive precum şi a tehnologiilor autonome de evitare a pericolelor.

Clienţii noului Sportage au posibilitatea de a alege (în funcţie de piaţă) dintre cele mai noi tehnologii active de evitare a pericolelor care asigură în permanenţă siguranţa tuturor ocupanţilor.

Sistemele disponibile includ:

•    Frânarea autonomă de urgenţă (AEB – Autonomous Emergency Braking) care foloseşte un sistem radar de detectare a posibilei coliziuni cu alt vehicul sau cu pietoni şi ajută la oprirea autoturismului în siguranţă.

•    Sistemul de detectare a părăsirii benzii de rulare (LDWS – Lane Departure Warning System) care emite un semnal sonor când şoferul se abate de la banda de rulare curentă.

•    Sistemul de menţinere a benzii de rulare (LKAS – Lane Keeping Assist System) care detectează poziţia autoturismului raportată la liniile de demarcare a benzii şi corectează automat vehiculul dacă simte că acesta părăseşte banda de rulare.

•    Sistemul de asistenţă a fazei lungi (HBA – High Beam Assist) care ajustează automat distanţa de luminare a fazei lungi în funcţie de celelalte vehicule şi a condiţiilor de drum.

•    Funcţia de informare a limitei de viteză (SLIF – Speed Limit Information Function) care, pe baza unor camere video ce detectează semnele rutiere, afişează limita de viteză şi restricţiile de depăşire în bordul şoferului.

•    Sistemul de detectare a punctului mort (BSD – Blind Spot Detection) împreună cu Sistemul de asistare a schimbării benzii (LCA – Lane Change Assist) care monitorizează vehiculele aflate cu până la 70 metri în spate şi oferă şoferului un avertisment vizual în oglinda laterală când acestea intră sub incidenţa acestui sistem.

•    Sistemul de alertă la mersul cu spatele (RCTA – Rear Cross Traffic Alert), permite ieșirea cu spatele în perfectă siguranță din locurile de parcare, prin avertizarea asupra traficului din spatele vehiculului.

O ţinută de drum mai rafinată şi o manevrabilitate îmbunătăţită

În timpul programului de dezvoltare a noului Sportage, inginerii au avut ca ţintă să dezvolte acest model ţinând cont de confortul la rulare, stabilitatea şi manevrabilitatea oferite şoferului în timpul condusului.

Noul model obţine astfel o serie de îmbunătăţiri în toate aceste zone şi va fi cel mai bun Sportage la capitolul manevrabilitate.

Noul motor T-GDi de 1.6 litri şi motorul turbodiesel de 2.0 litri cu îmbunătăţiri semnificative

O atenţie sporită a inginerilor în timpul dezvoltării noului Sportage a fost concentrată în creşterea eficienţei şi a performanţelor obţinute din variatele unităţi de putere ale autoturismului.

Toate motoarele sunt conforme cu ultimele standarde ale emisiilor Euro 6, ceea ce se traduce într-un nivel mai scăzut de noxe poluante. Aceste obiective au fost atinse nu doar fără a compromite performanţele pe şosea dar chiar prin îmbunătăţirea acestora.

Ca şi modelul precedent, noul Sportage oferă clienţilor o gamă variată de motoare pe benzină şi diesel. A patra generaţie prezintă multe din motoarele regăsite şi pe actualul model, însă beneficiază de o gamă largă de modificări pentru îmbunătăţirea eficienţei consumului, NVH şi a puterii livrate.

Un motor nou de 1.6 litri T-GDI este disponibil pentru prima data pe Kia Sportage, exclusiv pentru clienţii care comandă pachetul GT Line, oferind o combinaţie între performanţă reală şi economie de combustibil pentru cei care doresc o experienţă de condus mai sportivă.

Kia-Sportage-2.0l-CRDi-2016-2-225x145.jpgKia-Sportage-2.0l-CRDi-2016-3-225x145.jpgKia-Sportage-2.0l-CRDi-2016-8-225x145.jpg

Kia-Sportage-2.0l-CRDi-2016-9-225x145.jpgKia-Sportage-2.0l-CRDi-2016-10-225x145.jpg

Citeste mai multe aici

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...