Jump to content

Tu vezi ce este pe scaunul mașinii? 9 din 10 adulți nu-și dau seama .


Iulian
 Share

Recommended Posts

scaun.jpg

 

Pe scaunul masinii, era așezat un obiect greu de observat.

 

iPad este o marcă de calculator tabletă. Cuvântul se pronunță /ˈai.pæd/ (v. AFI).

Este portabil și mobil (mobil = conectabil la rețeaua de telefonie mobilă celulară GSM), fiind conceput, dezvoltat și pus pe piață de către compania americană Apple începând din aprilie 2010[1]. Ca paletă de posibilități și funcțiuni se situează între PDA și netbook. Folosește același sistem de operare ca și intelifonul (smartphone) iPhone tot de la Apple, și anume iOS. Inițial au fost disponibile 2 modele de bază (numite "Wi-Fi" și "3G"), fiecare putând dispune de 16, 32 sau 64 GB de memorie de lucru înglobată. În prima săptămână de la introducerea sa pe piața americană vânzările au fost de aproximativ 600.000 de bucăți, fiind însă sub estimările analiștilor. Introducerea pe piața europeană a avut loc în mai 2010[2].

iPad-urile sunt fabricate de compania taiwaneză Foxconn.

Între timp și alți producători au scos pe piață calculatoare portabile de același gen, de tip constructiv „tabletă”, care fac concurență lui iPad.

La 11 martie 2011 compania Apple a scos pe piața americană modelul iPad 2, mai subțire, mai ușor și cu posibilități mai numeroase. Încă în prima zi au fost vândute mai mult de 300.000 de exemplare. Alte 25 de țări l-au pus în vânzare la 25 martie 2011. Producția viitoare ar putea fi afectată de Cutremurul din Tōhoku (2011), (Japonia), care a lovit și compania Toshiba, furnizoarea de memorie pentru iPad.

La 7 martie 2012 Apple a lansat pe piață un nou model, cel din generația a treia, care totuși nu poartă numele oficial iPad 3. De cele mai multe ori Apple îl numește „noul iPad”. Noul iPad se fabrică în total în 6 variante: ori cu Wi-Fi, ori cu Wi-Fi și 4G; fiecare din aceste 2 modele putând fi dotat cu 16, 32 sau 64 GB de memorie.

sursa aici

scaun2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...