Jump to content

SE SCHIMBA LEGISLATIA RUTIERA: Examenul pentru permisul auto ar putea sa aiba patru probe.


Iulian
 Share

Recommended Posts

scoala-de-soferi_ziarulunirea.jpg

 

"Examenul pentru obținerea permisului de conducere constă în susținerea unei probe teoretice de verificare a cunoștințelor și a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor și a comportamentului corespunzător categoriei de permis solicitat", potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputaților.

"Am propus ca probele de examinare pentru obținerea permisului să fie 4 și nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obține permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât și trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate și proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că și colegii parlamentari vor conștientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ și că trebuie să o adoptăm cât mai curând" a spus Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă.

Citeste mai mult: STIRILE.ROL.RO

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Cu toate ca multi hulesc vremea de dinainte de revolutie , apai atunci chiar se facea scoala de soferi si examenul era examen , adica "o sita" care tria cu simt de raspundere si cu responsabilitate.
Din pacate , practica o demonstreaza , ca tot mai multi nepriceputi ajung sa conduca o masina pe drumurile publice. Sincer , nu-i jelesc atunci cand se infig in cate un pom sau un cap de pod , in schimb ma doare sufletul sa vad cum nevinovati cad victime in accidente provocate de un ametit din asta.
Din cate stiu , se introdusese  in Parlament un proiect de lege care spunea ca pentru a face scoala de soferi sa fie prezentata dovada absolvirii a minim 10clase. Eu unul ridicam stacheta la 12 clase , si uite asa ii puneam pe astia sa termine cu brio liceul (deci , impuscam doi iepuri de-odata).

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cred ca putini au aflat despre Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera , si care anume sunt directiile de actiune.  Sunt cateva probleme care se doresc a fi puse la punct si care ar trebui sa duca la crestera sigurantei pe drumurile publice.
Dati click  AICI si ve-ti gasi un articol interesant . 

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eu consider că dacă ai facultate asta nu te face un sofer mai bun! Pentru că înveți să scrii și să citești în primele clase primare nu cred că ar fi fost necesară această conditie! A fost băgată ca să nu mai conducă toți tiganii și incultii care nu stiu să scrie și să citească, probabil !

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

Nu este vorba de doar de scris si citit , este vorba de un grad de educatie care nu se poate dobandi in clasele primare si nici nu se poate lua la kilogram din piata, grad de educatie care intr-un final se reflecta in gradul de civiizatie . Nu trebuie sa faci facultate ca sa iei un permis de conducere , dar baza aia educationala trebuie sa fie destul de solida ca sa poti cladi pe ea civilizatie , iar una fara alta nu se poate.
Ia uite aici un exemplu garitor .  Cum sa-i dai unuia ca asta permis de conducere , cand el este "varza" la toate capitolele ?

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...