JesterX Posted November 16 Report Share Posted November 16 Salutari Tuturor, Va solicit sprijinul in legatura cu o speta. Pentru prima oara achizitionez o masina, cam tarziu, insa a venit momentul. Identific masina, un BMW e92 culoare neagra, pret mic, 4.2 mii eur,mic cel putin din ce am vazut ca modelul acesta ar fi 5-8 mii. Actele sunt pe numele Italianului,(poze atasate) iar vanzatorul, roman, are contract de vanz-cum intre italian, si el. Masina NU este inregistrata sau inmatriculata in Romania, nici la fisc, nici la rar nici nimic. Mecanic, masina mai are si doua probleme: pedala de frana se intareste cam mereu si o rola de la accesorii mai scartaie la rece sau curea. Problemele mele sunt urmatoarele: -daca masina nu este inregistrata la fisc, vanzatorul acesta roman, inseamna ca nu poate sa imi elibereze fiscalul, iar din ce am inteles, acest document este necesar in procesul de inmatriculare al auto? -daca masina nu este inregistrata la fisc, inseamna ca eu pot merge cu actele si sa o inregistrez direct pe numele meu?fara sa mai fie nevoie sa fie radiata de pe numele altei persoane? -orientativ, aceasta problema la sistemul de franare, cat de costisitoare poate fi?in cel mai rau/bun caz. Este pentru prima oara cand cumpar o masina si sunt efectiv in pom, vanzatorul imi spune ca la fisc se merge tocmai dupa ce ai fost la rar, dar eu intelesesem altfel, ca dupa ce faci contractu se merge la fisc sa o iei pe numele tau iar apoi mergi la rar. Pe scurt, poate cineva va rog frumos sa-mi confirme sau infirme ca pot cumpara aceasta masina, si nu voi avea probleme la inmatriculare? Defapt... as aprecia foarte mult daca cineva ar putea sa-mi explice intreg procesul de cumparare de la A la Z in situatia asta(inclusiv in ce punct ar fi okay sa-i dau banii), ca pentru prosti, pentru in situatia asta chiar asa ma simt. Apreciez foarte multe sfaturile voastre ! Cu stima, Alberto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forum Auto Posted November 16 Report Share Posted November 16 Razvan Georgescu totul este in regula.mai nou fiscalul il poate da vanzatorul catre cumparator doar dupa ce acesta din urma, a scos carte RAR.asta va poate spune si la un ghiseu pentru acte auto.cat despre problemele mecanice sa stii ca nu ti-ai cumparat masina noua,deci trebuie sa-ti asumi aspectul asta.seara buna!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JesterX Posted November 17 Author Report Share Posted November 17 13 hours ago, Forum Auto said: Razvan Georgescu totul este in regula.mai nou fiscalul il poate da vanzatorul catre cumparator doar dupa ce acesta din urma, a scos carte RAR.asta va poate spune si la un ghiseu pentru acte auto.cat despre problemele mecanice sa stii ca nu ti-ai cumparat masina noua,deci trebuie sa-ti asumi aspectul asta.seara buna!! Salut, apreciez raspunsul tau. Deci, dupa ce vanzatorul imi da actele si facem contarctul, pot sa-i dau banii linistit?apoi merg la rar sa-i scot cartea, apoi merg la fisc ?Daca vanzatorul spune ca nu-l mai intereseaza, pot sa scot acest fiscal oricum ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forum Auto Romania Posted November 18 Report Share Posted November 18 Salut JesterX, eu zic ca nu ar fii rau sa mergi sa intrebi si la un birou de intermedieri auto, acolo vei primii raspunsul exact! Masina este o masina second si daca nu o repari la timp cand apar problemele, cam asta ii! Se poate rezolva la un atelier service, cu o verificare mai amanuntita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts