Jump to content

Centura de siguranta


Adrian V.
 Share

Recommended Posts

La fel si eu, sant pentru purtarea centuri, eu zic ca e foarte buna in caz de accident, cunosc un accident care a avut loc in urma cu ceva timp in care unul dintre cei doi din masina a decadat din cauza ca nu purta centura de siguranta, pur si simplu a fost aruncat afara din masina :)

Sfatul meu este sa nu va sfiiti sa purtati centura si daca duceti copii pe bancheta din spate, cel mai bine e sa le puneti neaparat centura, am vazut in foarte multe masini cum copii sant lasati sa se plimbe prin masina, ganditi-va la o frana sau impact puternic ce se poate intampla :(

Link to comment
Share on other sites

Așa este! Din păcate în fața părinții poartă centura și în spate între scaune stau copiii fără centură ca să vadă bine și oricum nu vor să o poarte! 

Mulți își țin copiii și în față cu nasul pe bord! 

Nu realizează că zboară și când sunt ținuți în brațe în fața! 

Al meu mă ceartă de fiecare dată când mă fac că uit să îi pun centura :) seamănă cu tatăl lui! Atrage atentia tuturor care nu poartă centura în mașina! 

O dată când era mic nu avea scaunul și pentru că am zis că mut mașina doar un km nu i-am pus centura și când am oprit mașina și am virat dreapta în parcare s-a răsturnat sărăcuțul! Și aveam doar 20 de km/h când am virat să parchez.

Îmi aduc aminte de bancul cu polițistul care ceartă lumea la un accident și le arată șoferul care nu purtase centura că era bucăți și aruncat din mașină pe când pasagerul care o purtase ziceai ca e viu! :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nu este vorba numai de pasager . Si soferii sunt in aceeasi oala .
Un exemplu este al celor care plonjeaza cu masina in lac , fie pe roti , fie rasturnata . Centurile se blocheaza , si daca mai au si capse pirotehnice ...............aleluia. Cei care sunt pe scaun cu centura pusa raman legati strans , fara sa mai poata misca . 
Ce-i drept , statistic , purtatul centurii de siguranta este mult mai util/benefic decat omiterea ei.  Nu poate oferi o protectie de 100% , sau nu poate fi utila in 100% din cazuri. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Păi în lac poți lăsa spătarul scaunului pe spate :) centura te poate salva pe șosea, nu în apă :) 

Să nu o porți  în speranța că te vei salva din apă, nu e logic și practic, pentru că ai mai multe șanse să fii bușit decât să te îneci :) 

Link to comment
Share on other sites

Aia cu lacul este doar unul dintre exemple. Tu crezi ca dupa un flick-flack cu masina in balta , aterizand cu capul in jos o sa fii destul de lucid incat sa te eliberezi din centura ? Sincer , ma indoiesc.
Au fost si alte situatii unde in urma cercatarii s-a ajuns la concluzia ca victima avea sanse mai multe daca era proiectata in afara masinii decat stand legata de scaun , DAR (Atentie!) in proportie covarsitoare purtatul centurii a dus la salvarea vietilor. 
Deci , s-a legiferat purtarea ei , si pana la urma daca este sa crapi intr-un accident rutier sau pur si simplu sa iti cada un ghiveci in cap insemna ca asa a fost sa fie .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...