Jump to content

CASCO si RCA


Adrian V.
 Share

Recommended Posts

Asigurarea CASCO 
Este o asigurare facultativa - care se face din proprie initiativa - pentru un bun anume (casa sau masina) si este buna pentru cazul in care sunteti vinovat de producerea unui eveniment rutier , gasiti masia avariata in parcare , este furata sau incendiata.
In general brokerii de asigurare au darul de a prosti clientii si de a folosi sintagma "full-casco" . De preferat ar fi sa nu credeti asa ceva si sa cereti acestuia sa va explica ce riscuri sunt acoperite . Asigurarea CASCO este ca si o masina : cu cat are mai putine optionale/riscuri acoperite , cu atat este mai ieftina. NU EXISTA asigurare "full-casco" ieftina. Stiu ca este mai greu pentru majoritatea , dar incercati sa cititi intai conditiile CASCO si abia dupa aia sa semnati . Acordati o mare atentie riscurilor acoperite si conditiilor de despagubire.

Asigurarea RCA
Este o asigurare obligatorie , si este o conditie de baza pentru a putea inmatricula o masina si pentru a circula in legalitate pe drumurile deschise circulatiei publice din Romania si de oriunde din lumea asta.
Aceasta asigurare acopera daunele produse de o masina considerata//dovedita vinovata de producerea unui eveniment rutier in conformitate cu legile in vigoare la data producerii evenimentului.  Aceste daune se acorda oricui altcineva , numai soferului vinovat nu . Deci , soferul vinovat este singurul care nu poate pretinde despagubiri de nici un fel , in schimb toti ceilalti implicati pot solicita reparatii ,daune materiale , morale , vatamari corporale.

  • Imi place 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Printre alte acte, atunci cand inmatriculezi o masina, trebuie sa prezinti si o copie valabila a RCA pentru masina respectiva.
Polita RCA se poate emite fara numar de inamtriculare, doar cu seria de caroserie trecuta corect in rubrica special destinata.
Ulterior inmatricularii se poate solicita un duplicat al RCA-ului pe care sa apara si numarul de inmatriculare.

  • Imi place 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...