Jump to content

5 motive pentru care trebuie sa-ti duci masina la dezmembrari


Tipu Ryan Florin
 Share

Recommended Posts

Pana sa fie scoasa TAXA AUTO, foarte multi posesori de masini mai vechi sau aduse de afara si-au dat seama ca vanzarea lor catre un parc de dezmembrari este cea mai buna afacere. De fapt, in ce conditii merita sa-ti dai masina la dezmembrat?

1. Masina nu mai functioneaza

Daca ai o masina cu motor sau cutie stricate, mai ales daca este o masina veche a carei reparatie costa foarte mult, poate vrei sa te gandesti sa o dai la dezmembrat. Mai precis, decat sa cheltuiesti mai mult decat face intreaga masina, mai bine o radiezi din circulatie si o vinzi unui parc specializat pe dezmembrari. In aceasta categorie intra masinile vechi, modele ceva mai rare, nu foarte intalnite pe strazi, pentru care gasesti un motor de schimb greu si la bani multi. In acest caz ai doua variante: sa o radiezi si sa o vinzi sau sa o dezmembrezi chiar tu. Daca vrei sa o faci tu, ai nevoie de un garaj in care sa depozitezi piesele. Dupa care, le poti posta pe site-uri speciale de piese si sa livrezi piesele si elementele in toata tara. La final, iti vei da seama ca ai facut mult mai multi bani decat daca ai fi vandut-o cu totul.

2. Masina are taxe foarte mari

In cazul in care masina ta este una cu motor mare sau care polueaza mult, inseamna ca impozitul pentru a o trece pe numele tau este urias. Sau daca cumva pentru o masina veche si ieftina ajungi sa platesti RCA anual de 1600 de lei, poate ca nu-ti mai convine. Instabilitatea politica si schimbarea legilor dupa cum bate vantul poate duce la multe astfel de cazuri, adica de masini cu care soferii nu mai stiu ce sa faca din cauza taxelor mari. Asa s-a intamplat atunci cand a intrat in vigoare taxa auto, moment in care mult soferi nu au mai putut sa vanda masinile cu motoare mari. Daca te afli intr-o asemenea situatie, poate nu e o idee rea sa renunti la masina si sa o dezmembrezi. Fie tu singur, fie o vinzi cu totul unui parc specializat. Daca masina sta si nu functioneza, mai mult se strica, asa ca de ce sa nu o transformi in bani?

sursa aici

car.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...