Jump to content

Cat de repede face 0-100 km/h masina ta?


Tipu Ryan Florin
 Share

Recommended Posts

Zilele trecute am auzit ceva ce mi-a zgariat timpanul: "Am un Logan 1.4 MPI si sunt sigur ca face 0-100 sub 8 secunde!". De fabrica, oficial, un asemenea "bolid" cum e Loganul face vreo 13 secunde pana la 100 de kilometri pe ora, asadar 8 secunde ar fi ceva de neimaginat. Si totusi...
 

Cine l-ar fi crezut pe individ cand spunea ca Loganul lui 1.4 pe benzina, adica una din cele mai neperformante masini fabricate vreodata, face 8 secunde pana la 100 km/h? Nimeni. Poate ca in mintea lui timpul se dilata altfel, poate ca atunci cand cronometrezi in pat, pe telefon, 8 secunde par o vesnicie, dar cert este ca de la 13 la 8 secunde e cale lunga. Foarte lunga... Si pare imposibil. De fapt, este, mai ales pentru o masina fara modificari din fabrica si veche, cu multi kilometri la bord.

Te-ai gandit ca, in timp, calutii de sub capota incep sa dea coltul, nu sa se inmulteasca. Asa ca, de unde naiba sa obtii un timp mai bun ca cel din fabrica? Insa dupa o filmare menita sa ne demonstreze contrariul, se pare ca timpul 0-100 la un Logan 1.4 MPI, benzina, din prima generatie, nu este de 13 secunde si nici de 8, asa cum sustinea proprietarul. Ci de 10 secunde.

mai multe aici

cat-de-repede-face-0-100-km-h-masina-ta-c884253af89d070daf-940-0-1-95-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bai nene , asta este frustrarea Loganistului , care crede ca daca a strans din cur 10 generatii ca sa ia o rapandula din asta a facut afacerea vietii lui si a luat masina ideala.
Este chestia de mentalitate si de incapacitatea de accepta adevarul . O fi el Loganul o masina nationala ( pentru nostalgici) , o fi o masina buna la de toate (pentru pietari sau zarzavagii) , dar , sa-mi fie cu iertare , trebuie sa realizezi ca este o masina cu care sa iti faci treaba FARA pretentii prea mari. Si care are un pret deloc de neglijat incomparatie cu competitorii.
Cand ii aud ca Loganul este spuma , sau crema , in materie de masini ,  nu ma face decat sa-i privesc cu un sentiment de (hai sa ii spun) mila.
Deci , pana la urma totul se rezuma la faptul ca trebuie sa fii realist si sa accepti ca intotdeauna sunt masini mai bune ca a ta , indiferent ca este vorba de Logan , VW, Mercedes , Audi, Fiat , sau mai stiu eu care.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...