Jump to content

Top 10 piese ale masinii diesel care se strica cel mai repede


WestZone
 Share

Recommended Posts

Romania este o tara in care automobilele diesel sunt mult mai numeroase ca cele e benzina. Pentru ca avem o tara in care carburantul este scump, iar un consum redus e foarte important. Insa posesorii de masini diesel trebuie sa stie ceva: un motor pe motorina are mai multe piese predispuse la a se strica. Iata cateva.

Termoflot

Ai auzit vreodata de aceasta piesa auto? Ei bine, daca ai o masina diesel sunt toate sansele sa o ai. Este, de fapt, un racitor de ulei. Un racitor care se foloseste de lichidul de racire al motorului. Practic, uleiul trece pe langa lichidul de racire pentru a se putea raci si sa ajunga la temperatura antigelului, uleiul fiind mult mai incins. Acest termoflot are o diafragma care desparte antigelul de ulei, dar se oxideaza in timp si asa apare antigel in ulei si invers. Nu toate masinile diesel au aceasta problema, dar sunt multe la care se strica.

m.thumb.jpg.d878134b4b412dc4017abd57eaf1907f.jpg

Din cauza ca Romania nu prea are autostrazi, soferii de masini diesel nu au unde sa mearga la drum intins cu viteze mari. Majoritatea soferilor de masini diesel circula numai in mediul urban, ceea ce duce la infundarea filtrului de particule. In strainatate, aceasta problema nu apare, deoarece, oricat ai merge in aglomeratie, tot ajungi pe o autostrada cel putin o data pe saptamana. Viteza face ca temperatura motorului sa creasca si sa curete depunerile din filtru. Altfel, se infunda si singura varianta este inlocuirea, deloc ieftina.

n.thumb.jpg.0387fa46d72cf5d19cbbcb3ea8996294.jpg

mai multe aici

bb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...