Jump to content

Sondaj: crezi ca persoanele in varsta ar trebui sa mai conduca?


Tipu Ryan Florin
 Share

Recommended Posts

 •  Soferii in varsta produc accidente grave
 •  Lipsa reflexelor, principala cauza
 •  Pierderea vederii, un alt motiv
 • Acum, in mijlocul sarbatorilor de iarna, ies la iveala o multime de soferi absolut halucinanti. Sunt acei soferi care, de obicei, ies pe strada si fac ravagii doar in week-end, numiti si soferi de duminica. Acum insa, sunt peste tot. Majoritatea, din nefericire, sunt foarte in varsta. Oare reprezinta un pericol public acesti oameni?

  Mi-am adus aminte de filmuletul acesta, filmat pe DN1 din masina pe care o conduceam. La volanul Loganului MCV era un mosulete care nu avea nicio treaba. Nici macar una! Nici macar o secunda nu s-a uitat pe contrasens, de unde veneam eu, ca si cum DN1 nu ar fi existat. Daca era in locul meu un motociclist, sigur intra in Logan si aparea la stiri intr-un sac de plastic. Sau, daca era un TIR mai voinic, il vedeam pe mosulache la stiri cu lumanarea la cap.

  Astfel de soferi sunt un pericol public si nu au ce cauta pe strazi. Sunt mii ca acest individ, dar, de obicei, ies pe strazi doar duminica, atunci cand merg la piata sau cand fac plimbari la Biserica sau intr-o vizita. Nu degeaba s-a nascut si zicala ca esti sofer de duminica. Adica un sofer prost, pilaf, varza. Acum, in luna decembrie, pentru acesti soferi fiecare zi este duminica si apar peste tot. Uita sa dea semnal, merg incet pe ultima banda, opresc in mijlocul intersectiei si se uita mirati pe unde sa o ia, ies de pe strazi secundare si iti sar in fata, taie benzile ca si cum ar fi singuri pe strada si asa mai departe. Majoritatea sunt persoane foarte in varsta.

  Legea nu mentioneaza o anumita varsta dupa care trebuie sa te lasi de condus, ceea ce este normal. Ci spune ca trebuie sa fii intr-o stare de sanatate buna, sa nu ai probleme grave si sa vezi in regula. Din nefericire, stim cu totii cum se face controlul medical pentru soferi... Adica nu se face. Dai o spaga mica si esti bun de condus, chiar daca ai un picior de lemn, esti surdo-mut sau ti-ai pierdut ochii in Al Doilea Razboi Mondial.

  sursa aici

mosi.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...