Jump to content

Mutarea volanului de pe dreapta pe stanga: cum se face, cat costa si daca este legal


Tipu Ryan Florin
 Share

Recommended Posts

Romanii vor mereu sa iasa in castig, iar acest lucru se vede cel mai bine la masini. Daca se poate, toti ar vrea sa conduca o masina ieftina, dar foarte buna, in care sa nu bage niciodata bani. De unde si numarul mare de masini ieftine cumparate din Anglia si inscrise in Romania. Foarte multe cu volanul schimbat pe partea stanga. Dar cum se face asta?

La ce masini se poate schimba volanul de pe dreapta pe stanga?

Mutarea volanului de pe dreapta pe stanga se face in Romania deja de peste 10 ani, de cand romanii au inceput sa munceasca in numar mare dincolo de Canalul Manecii. In Marea Britanie masinile circula pe partea stanga si au volanul pe partea dreapta, invers decat este in restul Europei, inclusiv la noi in tara. Romanii au inceput sa vina din Anglia cu masina acasa si multi le-ai inmatriculat aici, cu volanul pe partea dreapta. Din pacate, Uniunea Europeana nu s-a gandit la acest aspect si permite Registrului Auto Roman sa ofere certificatul necesar inmatricularii unei masini cu volan pe dreapta, chiar daca prezinta un real pericol pentru siguranta rutiera. Din comoditate, sau doar pentru a creste pretul unui automobil, multi posesori de masini englezesti aleg schimbarea locatiei volanului.

Principalul motiv pentru care romanii cumpara si aduc in tara masini din Marea Britanie este pretul foarte mic. In Anglia, cu cat este mai veche o masina, cu atat creste preturl asigurarii, iar din acest motiv englezii isi schimba masina des si cumpara mereu modele noi. Iar romanii cumpara pe nimica toata diverse modele care candva erau scumpe si le aduc in Romania.

volan.thumb.jpg.6330918ac65afa89da568e54ebc513f5.jpg

Masinile care pot fi transformate din masini cu volan pe dreapta in masini cu volan pe stanga sunt acele modele care au fost vandute in ambele variante. Nu se poate transforma o masina care a fost produsa exclusiv cu volan pe partea dreapta. Insa majoritatea modelelor cumparate de romani sunt modele populare care au fost produse cu ambele tipuri de pozitie a volanului. In plus, ca sa poti schimba un volan de pe dreapta pe stanga ai nevoie de o masina donatoare, asa ca inainte sa te apuci de aceasta lucrare asigura-te ca ai gasit o masina pentru dezmembrat cu toate piesele necesare.m.thumb.jpg.0688a7117d49318f27d5cf373e962cf3.jpg\

sursa aici

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...