Jump to content

Mit sau realitate: scaderea presiunii in anvelope ajuta la circulatia masinii pe zapada


Tipu Ryan Florin
 Share

Recommended Posts

Chiar daca si-a intrat cam tarziu in drepturi, iarna se simte din rasputeri: avem zapada, coduri portocalii si drumuri inchise, asa cum ii sta bine unei Romanii prost organizate. Multi soferi sunt nevoiti sa circule in conditii grele de iarna chiar si in marile orase, acolo unde autoritatile au incasat banii, dar ai uitat sa deszapezeasca. Oare scaderea presiunii din anvelope este o solutie ca sa circulam mai bine?

Daca ninge 15 minute oriunde in Romania, autoritatile sunt luate prin surprindere si se inchid autostrazi si drumuri nationale, dar si unitati de invatamant, ca doar nu se astepta nimeni sa vina iarna. Iar daca ninsoarea indrazneste sa dureze 48 de ore, in plina iarna, autoritatile se blocheaza, o iau razna, dupa care ii lasa pe soferi sa se descurce. Mai ales pe cei care locuiesc pe strazi mai laturnalnice, nu in imediata apropiere a marilor bulevarde, strazi pe care nu calca niciodata vreun utilaj de deszapezire.

Pe langa lopata clasica, peria si racleta de geam, soferul roman trebuie sa se descurce cum poate ca sa circule pe soselele inzapezite. Mai ales daca ne gandim ca sunt destui soferi inconstienti care circula si acum, cand zapada e pana la brau, cu anvelope de vara pe jantele masinii. Unii circula cu 1 km/h, altii pierd controlul, altii derapeaza, unii raman impotmoliti si extrem de multi isi dubleaza timpul de a ajunge la locul de munca. Totul, din cauza ca autoritatile alese de noi, cele care managerizeaza banii nostri, nu sunt in stare sa fie pregatite pentru iarna.

sursa aici

iarna.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...