Jump to content

Paznici de panselute sau politisti adevarati: Ce le poate face, de fapt, Politia Locala, soferilor?


Tipu Ryan Florin
 Share

Recommended Posts

Ce este Politia Locala? O divizie care apartine de Consiliile Locale sau de Sector, fara nicio legatura cu Politia Romana a Ministerului de Interne. Este un fel de institutie care foloseste numele de "POLITIE" pe nedrept, deoarece nu are nicio legatura cu adevaratii politisti. Dar ce face, mai exact, Politia Locala, nu stie nimeni.

"Avem nevoie de cineva care sa dea niste amenzi acolo unde lucrurile sunt prea banale si prea jenante pentru chemarea unor politisti adevarati de la Sectie sau de la Circulatie" si-au spus Primarii, asa ca au infiintat Politia Locala. Aceasta autoritate formata din fostii gardieni publici, care, peste noapte, s-au trezit "politisti". Atat de politisti incat toata lumea rade de ei, inclusiv adevaratii agenti de Politie, cei cu scoala si pregatiti in acest sens. Din simplul motiv ca multi politisti locali au impresia ca sunt niste politisti adevarati, cand, de fapt, ei nu sunt decat niste angajati ai primariilor, platiti din bani publici, ca sa amendeze babele care vand patrunjel la colt de strada.

Politia Locala activeaza acolo unde adevaratii politisti nu au chef sau timp sa intervina. Adica patruleaza prin piete ca sa se asigure ca nu exista vreun mosulete care vinde pastarnac ilegal, vin la chemarea vecinului ca sa-l amendeze pe Vasile de la 6 care da cu bormasina la ora 10 seara, ii amendeaza pe bunicii lui Costelus ca acesta a aruncat mingea in parc pe spatiul verde si a daramat niste panselute, iar atunci cand debordeaza de exces de zel, ii amendeaza pe soferii care stationeaza neregulamentar, dirijeaza circulatia si chiar il amendeaza pe cocalarul cu BMW care arunca stiuletele de porumb pe geam.

Toate bune si frumoase, atata timp cat politistii locali raman la atributiile lor, fara insa sa-si dea aere ca sunt politisti adevarati. Pentru ca sunt sute de cazuri semnalate in special de politistii adevarati angajati in MAI, in care Politia Locala face abuz si incalca legea folosindu-se de inscriptii false pe masini, de uniforme false, de girofaruri neregulamentare pe masini si asa mai departe. Sau, in unele cazuri, se cred de la Politia Rutiera si opresc masinile in trafic, amendandu-i pe soferi. Si uite asa, Politia Locala a ajuns de rasul lumii, pentru ca in loc sa-si vada de treaba lor, adica de acele marunte activitati, pe cat de marunte, pe atat de importante in educarea poporului roman, se crede in Miami Vice.

Politia Locala NU are voie sa te legitimeze

mai multe aici

politia.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...