Jump to content
  • Bine ati venit pe FORUM-AUTO.INFO

    Pentru a vizualiza in intregime continutul din topicurile existente si pentru a participa la discutiile din cadrul forumului, trebuie sa te înregistrezi, acesta fiind un proces extrem de simplu si care necesită doar cateva informații minime. Asta o poti face chiar AICI

  • Publicitate

Sign in to follow this  
Tipu Ryan Florin

Aceasta metoda simpla ajuta la consolidarea auzului slab, cu pana la 95 %

Recommended Posts

Doamna Irina (85 de ani) și-a pierdut auzul și împreună cu el seninătatea. De la o zi la alta înceta să își mai audă apropiații, știrile de la televizor, vânzătoarea din magazin... De pierderea auzului totală a salvat-o nepoata.

 

În România fiecare a doua persoană cu vârsta cuprinsă între 56–95 de ani are probleme serioase cu auzul. Printre ei chiar 4 din 10 sunt de regulă surzi, dar ascund acest lucru de cei apropiați. Statisticile sunt înfricoșătoare: 50% dintre persoanele surde nu poartă aparate auditive, pentru că nu își permit. Ca efect, persoanele atinse de această afecțiune se izolează, încetează să mai iasă din casă și să se întâlnească cu cei cunoscuți. Majoritatea dintre ei se enervează, pentru că alții vorbesc încet și neclar. Ca rezultat nu vor (nici față de ei!) să recunoască, că pur și simplu – își pierd auzul.

La operație nu am ajuns

Doamna Irina a fost una dintre miile de persoane surde din România. A așteptat chiar și 6 ani pentru o operație auditivă, numai pentru ca după acești 6 ani să audă din partea doctorului specialist: Îmi pare foarte rău, dar pentru lipsa dumneavoastră de auz și vârsta la care sunteți, o astfel de operație este foarte riscantă. Pot intervenii complicații, tinitus, tulburări neurologice neprevăzute.

Am încercat să mă împac cu faptul că nu aud aproape delorc

Dar cum? Fiica, ginerele și nepoții făceau ce puteau. Iar eu stăteam la masă și le zâmbeam, dar... nu înțelegeam nimic din ceea ce îmi spuneau! Fiul se enerva, pentru că ascultam prea tare știrile, așa că mă închideam în camera mea. Am încercat multe preparate chimice, dar mă confruntam doar cu probleme la stomac. Până la urmă am reușit să obțin un aparat auditiv, dar calitatea sunetului era îngrozitoare. Așa de tare mă enervau toate aceste pocnituri, șuierături, bâzâituri. În plus, era groaznic de mare și trebuia purtat după ureche Arătam groaznic cu el, plus ca nepoții se temeau de mine... Preferam să fiu surdă ca o piatră, decât să-l port! – povestește.

– Cu adevărat, pe toate i le datorez iubitei mele nepoate, care lucrează ca asistentă într-un sanatoriu renumit din Elveția, pe malul lacului Constanța. Ce nu au acolo! Bazine, masaje, tratamente, terapii moderne – pentru tot! Miruna [nepoata doamnei Irina] a căutat peste tot, ca să îmi salveze cumva auzul, care se înrăutățea într-un ritm înspăimântător. A venit la mine într-o zi și mi-a spus:

Știi, bunico, cei de care am grijă în Elveția, primesc un asistent auditiv mic, delicat, datorită căruia din prima încep să audă totul complet normal! Îți voi aduce unul asemănător! Am zâmbit, pentru că unde un astfel de asistent poate fi de ajutor, dacă preparatele puternice și doctorii specialiști nu m-au ajutat. Dar Irina este încăpățânată și mi-a cumpărat acel asistent auditiv. Nu vroiam să o supăr, așa că am acceptat cadoul. Doctorul meu mi-a spus că asta cu siguranță nu mă va afecta, dar, nici nu mă va ajuta...

sursa aici

auz.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Publicitate

×
×
  • Create New...