Jump to content

Avantajele unei masini cu motor mare si multi cilindri


WestZone
 Share

Recommended Posts

Dupa ce va anuntam ca sunt sanse sa avem de la anul impozit foarte mic pentru automobilele cu motoare mari, lumea a inceput sa se bucure, semn ca puterea inca este preferata de multi soferi. Dar de ce sa ne cumparam un autoturism cu motor mare si multi cilindri?

Sunetul motorului

Fara doar si poate, multa lume isi doreste un V8 sau un V12 pentru sunetul sau unic pe care nicio masina turbo din ziua de azi nu-l poate reda. Sunetul acela clasic de muschi, de forta bruta, de animal cu 4 roti. Nu degeaba, multi posesori de automobile puternice le tureaza si pe loc, pentru a auzi simfonia cilindriilor care canta la unison. Pana la urma, o masina cu motor mare ti-o cumperi pentru ca iti place din diferite puncte de vedere. Iar sunetul e unul din ele.

Acceleratia

Chiar daca in zilele noastre toate masinile cu adevarat puternice sunt supra-alimentate, e clar ca un motor V6-V12 este ceva special. Are un cuplu de la turatie mica, iar acest lucru se simte si in acceleratie. De fapt, orice motor cu peste 4 pistoane are putere mare, cuplu mult si accelereaza foarte violent. Pana la urma, cui nu-i place acceleratia serioasa? Oricat te-ai minti ca nu ai nevoie de putere mare, atunci cand accelerezi si simti cum te baga in scaun, cu siguranta vei zambi involuntar.

Siguranta

Ai sa razi, dar de multe ori se dovedeste ca o masina puternica e mai sigura ca una de putere mica. De exemplu, cand depasesti un TIR si ai doar 75 cp, o faci cam cu morcovul bagat... Adica trebuie sa ai grija sa nu fie nimeni pe contrasens pe o distanta mare, sa vii cu avant si asa mai departe. Daca ai sub capota 300 cp, faci depasirea imediat, scurt si la obiect. Unde mai pui ca o masina performanta are si frane serioase, dar si o stabilitate mult mai buna ca una de familie?

sursa aici

masina.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...