Jump to content

Pare usor, dar nu este: Cum sa schimbi singur acumulatorul masinii


WestZone
 Share

Recommended Posts

Unii meseriasi atotcunoscatori vor spune ca pana si o batranica ar putea schimba singura bateria masinii. Altii, nascuti experti in orice domeniu, vor spune ca ei inlocuiesc acumulatorul masinii in 10 secunde si ca o poate face oricine. Insa lucrurile nu sunt tocmai banale...

Este deja un lucru cunoscut faptul ca in momentul in care vine iarna, foarte multe baterii auto incep sa cedeze. Asta pentru ca frigul face ca acumulatorul mai vechi sa piarda curent chiar si fara sa aiba consumatori, elementii interiori pierzandu-si eficienta in timp. Si asa se face ca prin luna decembrie-ianuarie, cand vin gerurile cele mai crunte, multi soferi se vor trezi intr-o dimineata ca nu pot porni motorul automobilului. Asa apare nevoia de a cumpara o baterie noua.

Service specializat pe baterii auto

In mod ideal, soferii vor apela la un service auto care comercializeaza si instaleaza baterii. Multe magazine auto, de fapt, iti vand un acumulator si ofera garantie doar daca il montezi la ei. Asa se asigura ca iti vor lua si bateria veche, fiind obligati prin lege sa returneze un acumulator uzat pentru reciclare. Dar mai fac ceva: verifica cu un aparat de masura cat de bine incarca alternatorul, cat de buna e bateria veche sau cea noua. Adica ti se fac si niste verificari sumare ca sa te asiguri ca iti functioneaza incarcarea.k.thumb.jpg.ce25a32fd9397e90f530b9bb2c6bda3b.jpg

Cumpara auto bateria online

 

De cativa ani, deja, metoda pentru comandarea pieselor auto a devenit cea online. Adica intri pe o platforma cu piese auto unde sunt mai multi vanzatori, ca sa te asiguri ca alegi cel mai bun pret, dupa care alegi produsul si iti vine acasa in cateva zile. Asa poti face si cu bateria auto, insa si in acest caz trebuie sa dai la schimb un acumulator vechi daca nu vrei sa platesti o taxa suplimentara.

Cand cumperi bateria online, asigura-te ca alegi modelul care trebuie. Adica sa aiba amperajul recomandat de producator. Acesta poate sa fie si mai mare, dar nu mai mic, deoarece am putea avea probleme cu diferiti consumatori. Citeste AICI mai multe detalii despre tipurile de baterii auto.

sursa aici

j.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...