Jump to content

Ponturi ca sa mergi in siguranta cu masina pe ploaie


WestZone
 Share

Recommended Posts

In Romania, tara cu cele mai multe accidente mortale pe cap de locuitor, traficul este un cosmar. Lipsa educatiei, lipsa agentilor de politie pe strazi si lipsa infrastructurii sunt principalele cauze. Acest cosmar devine colosal atunci cand ploua: soferii parca se pierd, nu mai stiu ce sa faca si uita complet regulile de circulatie.

1. Sigur ai presiunea care trebuie in roti?

Una din principalele reguli ale sofatului in siguranta este sa ai mereu presiunea optima in anvelope. Asta iti asigura o aderenta buna pe asfalt, dar si o franare eficienta. Si mai important decat presiunea optima pe asfaltul uscat este ca presiunea sa fie cea corecta cand circulam pe ploaie. De ce? Daca avem presiune mica in cauciucuri, atunci o sa creasca ruliul automobilului in viraje. Mai mult, sub anvelopa se va strecura mai multa apa, in loc sa fie evacuate de profilul suprafetei de rulare si creste riscul de acvaplanare. Iar daca avem presiune mult prea mare, suprafata de contact cu asfaltul scade, asadar scade si aderenta si vom avea o franare mai slaba.

2. Mareste distanta fata de celelalte masini

O regula extrem de importanta in circulatie este sa pastrezi o distanta sigura fata de masina din fata ta. Insa soferii romani nu prea au auzit de aceasta regula si mereu vor sa fie lipiti de cel care circula inaintea lor. Evident, nu degeaba, in Romania avem multe accidente usoare care ar fi putut fi evitate foarte usor. Daca oricum nu pastram distanta cand asfaltul e uscat, nu strica sa ne invatam ca atunci cand ploua avem nevoie neaparat de o distanta de franare mult mai mare. Asa ca, atunci cand avem carosabil ud, este impetuos necesar sa marim distant fata de masina din fata noastra, deoarece nu stim cand trebuie sa franam de urgenta si avem nevoie de o distanta ca sa ne oprim.

 

sursa aici

ploaie.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...