Jump to content

Ford Mondeo 2.0 TDCi 4x4 – Cu un pas inainte


Iulian
 Share

Recommended Posts

1Cum am mai spus-o si in alte articole sunt un fan declarat al marcii, dar in special al modelului. Detin varianta MK4, un model din 2009 de care sunt foarte mandru si de care nu concept sa ma despart. Poate doar, in schimbul noului model!

Da stiu, am mai condus acum cateva luni noul Mondeo! Azi avem in test varianta diesel. Exact, varianta de 2.0l si 150 cp, combinatie care cu siguranta se va vinde cel mai bine pe meleagurile patriei.
Pretendentul la primul loc in clasa medie arata cu adevarat foarte bine. Ford a reusit sa-l schimbe “in asa hal” incat acum avem o masina nou nouta, atat din punct de vedere estetic, cat si ca performante.

2Este mare, ajungand sa masoare 4,87 m lungime, detaliu care le-a permis inginerilor Ford sa ofere atat un spatiu marit pentru pasagerii spate, cat si pentru ocupantii locurilor din fata, dar si sa confere o stabilitate imbunatatita(alaturi de o latime de 1,85 m).

3Grila frontala, mare si impunatoare, alaturi de farurile cu LED, fac ca noul Mondeo sa fie elegant si impunator. Spatele a fost frumos creionat, la fel ca si fata beneficiind de tehnologia Full Led.

Interiorul este o clasa peste cel al modelului anterior. Toate materialele sunt de calitate superioara, placute la atins, inspirand rezistenta la folosirea indelungata. Plansa de bord este intuitiva, sistemul de infotaiment SYNC 2 este cel mai bun prieten al soferului si-l ajuta sa gaseasca orice informatie in cel mai scurt timp.

4Modelul din test a beneficiat de tractiune integrala. Ford Mondeo este renumit pentru stabilitatea de care da dovada dar si de placerea resimtita de sofer. La aceasta reteta, daca adaugam tractiunea integrala, putem spune ca am asezat cireasca pe tort. 
Datorita acesteia, la plecarile de pe loc, majoritatea puterii se va duce pe puntea spate, in asa fel incat sa nu mai existe tendinta de derapaj. Placerea si mai ales beneficiul tractiunii integrale se va simti pe drumurile virajate, acolo unde “torgue steering-ul” a disparut in totalitate.

5Singurul minus pe care-l aduce tractiunea integrala este resimtit la masa totala a inculaptului, acesta ne mai fiind la fel de sprinten ca varianta cu tractiune fata.

Am condus noul Mondeo cu co cutie manuala, cu 6 rapoarte, placut etajate, dar si exacte. Vitezele se schimba usor, datorita cuplului de 350Nm ne fiind nevoie de schimbari foarte dese.

Am condus inculpatul atat in oras cat si in afara, iar la sfarsitul testului am inregistrat un consum mediu de 7.2 l.

ultimaNoul Mondeo poate fi achizitionat incepand cu 24.300 euro(TVA inclus). In varianta Titanium, testata astazi, cu tractiune integral, este nevoie sa scoateti din buzunar 30.000 euro.

SURSA

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...