Jump to content

Cea mai mare statuie a lui Iisus , in Polonia


Iulian
 Share

Recommended Posts

O statuie a lui Iisus Hristos, despre care constructorii spun că va fi cea mai mare din lume, este în construcţie într-un câmp de varză din Polonia iar oficialii locali speră că aceasta va deveni o atracţie pentru turişti.

Constructorii urmează să monteze braţele, capul şi coroana pe trunchi, dacă vremea o va permite, finalizând astfel un proiect conceput de către preotul catolic Sylwester Zawadzki şi plătit din donaţii private.

În picioare, pe o movilă artificială, statuia din ipsos şi fibră de sticlă va avea o înălţime de aproximativ 52 de metri. Atunci când fi finalizată va fi mai inaltă decât celebra statuie a lui Hristos Mântuitorul, cu braţele întinse, care se uită peste Rio de Janeiro, în Brazilia - spun oficialii polonezi.

Doar statuia, în sine, va măsura 33 de metri - părintele Zawadzki spunând că acest lucru reflectă faptul că Iisus a murit la vârsta de 33 de ani, conform tradiţiei creştine - şi va cântări 440 de tone.

Părintele Zawadzki evită mass-media pentru moment iar liderii polonezi ai bisericii nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.
Editorul Agenţiei Catolice de Informare din Polonia (KAI) a declarat, într-o notă sceptică: "Toată lumea are dreptul de a face ceea ce doreşte. Proiectul din Swiebodzin a lui Iisus nu mă atinge în sensibilitatea mea religioasă. Acest tip de monumente nu au prea mult de a face cu spiritualitatea" - editorul Tomasz Krolak. "Oamenii trebuie să gândească mai mult la cum pot să construiască în ei înşişi, mai degrabă decât cum să construiască mari monumente."

Localnicii par bulversaţi de toată afacerea.

"Construirea acestei statui a lui Iisus este o idee interesantă, dar mă tem că nu putem bate Rio. Nu iau foarte în serios acest proiect", a declarat Piotr Pinio, rezident local.

Alţii cred că banii ar fi putut fi utilizaţi mai bine.

"Sunt obiective mult mai importante pentru care am fi putut folosi banii - pentru copiii bolnavi, de exemplu, pentru orfelinate, pentru oamenii în vârstă. Chiar trebuie să construim o mare statuie a lui Iisus pentru a face oamenii să creadă?", a declarat Mieczyslawa Hundert.

Polonia rămâne una din ţările cele mai active din punct de vedere religios din Europa, bisericile sale fiind în mod regulat pline duminica, mai ales în mediul rural şi în oraşele mai mici.

SURSA

jesus-poland.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...